fredag den 4. marts 2011

Fredagsmad

Tanken om at blogge opstod egentlig fordi jeg med stor fornøjelse læser andres madbloggerier - det er bare ikke lige blevet til noget med at blogge mad endnu. Men i dag er dagen:-)
Gemalen er på arbejde, så Den Bette og jeg blev enige om en kyllingesalat, og den her er favoritten, smager dejligt og mætter godt. Der er rigeligt til 2 personer i portionen, men resten kan sagtens gemmes til frokost dagen efter, hvis man undlader at komme dressingen på.


Fyldig kyllingesalat.

ca 1/2 pose babyleaves eller anden blandet salat
1 rød peberfrugt i strimler
1 stort salatløg i tynde skiver eller tern (rødløg eller skalotteløg lan også bruges)
1 avocado i tern
15 sherrytomater, halverede
100 g ærter
150 g majs
150 g bacon i tern
300 g kyllingeinderfilet
sesamfrø
50 g soltørrede tomater
50 g pinjekerner
150 g fetaost

Fordel salat, peberfrugt, løg, avocado og tomater i et fad. Rist bacon sprødt på en pande. Skær kyllingeinderfilet i mundrette stykker, vend dem i sesamfrø og steg dem i lidt olie. Afkøl dem lidt og læg dem på salaten sammen med bacontern. Drys til sidst med hakkede soltørrede tomater, ristede pinjekerner og smuldret fetaost.

Dressing:

3 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 spsk akaciehonning
1 spsk dijon-sennep
3 fed hvidløg
lidt citronsaft
salt og peber

Hæld dressing over salaten eller server den til sammen med et godt brød.

Og så er vi klar til X-factor og Live fra Bremen som jeg synes, er noget af det bedste i den stil, der er lavet længe på dansk TV.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar